dinsdag 14 september 2010

Cyprus

Dat het zo erg zou zijn had ik niet ingeschat. Maar het ligt nogal gevoelig bij de bewoners, de kwestie Cyprus. De Turken hebben een hekel aan de Grieken, de Grieken aan de Turken en de oorspronkelijke Cyprioten aan beide. Maar een nogal op zijn pik getrapte oorspronkelijke maakte ons dat snel duidelijk toen wij in zijn winkeltje wilden afdingen. Dat had de reisleider althans verteld bij de start van de vakantie. Maar dat geldt dus alleen voor de Turken op Cyprus. Bloody Turks! Maar hij wilde er graag over vertellen. Nadat hij ten tijde van de coup terugkwam uit Londen was alles anders. En naar mijn mening is het er niet beter op geworden.
Wat een tegen het onbeschofte aan zittende haantjesgedrag van de Turkse mannen t.o.v. mijn lieffie, zelfs in mijn bijzijn. Dus dames, zorg er voor niet alleen of met zijn tweetjes de straat op te gaan als je vrouw en blond bent en op vakantie in het Turkse deel van Cyprus bent.
Ondanks die ervaring geweldig genoten van de vakantie en vooral van elkaar en zelfs nog kennis gemaakt met God. Zo noemde althans zich de oprechte, rokende, drinkende en naar inschatting homo moslim van het restaurant naast ons. De rum en witte wijn smaakte er echter prima, een beetje te prima. Maar goed, ondanks de onverklaarbaar opgelopen verwondingen hebben we het overleefd. Sterker, het smaakt naar meer. En dat meer gaat er ook komen.

3 opmerkingen: